Referencer

REFERENCER

" Vi vil gerne udtrykke en dybfølt tak fra forlaget til vores to dygtige redaktører på 'Guddommeliggørelsen af det menneskelige instinkt'. Birgitte Vestergaard, hvis skarpe pen, analytiske mindset og dybe forståelse for teksten har formet hver enkelt sætning med en kirurgisk præcision, der har ført til noget, der minder om sproglig perfektion. ..."

Forlaget Copenhagen Storytellers


"En stor tak til min redaktør, Birgitte Vestergaard, der med sit skarpe øje og ekspertise fik pudset manuskriptet op til et nyt niveau."

Freddy E. Silva 


"Jeg kan på det varmeste anbefale Birgitte. Jeg har oplevet Birgitte som yderst kompetent som redaktør på 'Evighedsblikket, to glemte danske mystikere'. Hun har en evne til at møde mig som forfatter med respekt og forståelse for min tilgang og samtidig været skarp og præcis. Jeg har følt mig særdeles tryg i samarbejdet, som både beror på faglighed og mødet med Birgittes varme og respektfulde væsen."

Gunhild Lystbæk


"Jeg har haft fornøjelsen af at have Birgitte til at redigere min krimi. Hun forstår virkelig at skære ind til benet og fjerne alle unødvendige ord og distraktioner. Hun påpeger også steder, hvor teksten skal strammes op eller bare ikke virker. Det gør lidt ondt, men hjælper, når man bagefter indser, hvor meget bedre historien hænger sammen. Birgitte får dig til at tage arbejdshandskerne på, men det resulterer så i, at man i samarbejde med hende står tilbage med et produkt, som er så meget bedre, og man kan være stolt af. Jeg vil helt sikkert arnbefale hendes service og ser frem til vores fremtidige samarbejder." 

Morten Thor Hansen


"Birgitte er redaktør på 'Blodige brikker' (2022). Redigeringen af bogen har budt på et skønt og tæt samarbejde, der i høj grad har kvalificeret fortællingen. Birgitte har et fantastisk blik, ikke bare for sproget og detaljen, men også hvad der er fortællingen, og hvad der ikke er. Jeg følte igennem hele processen, at jeg (og min fortælling) var i trygge, kompetente hænder. Jeg håber på meget mere samarbejde med Birgitte i fremtiden."

Thomas Helle


"Birgitte mestrer om nogen at balancere på en knivsæg mellem hensynet til dig som forfatter og hensynet til det at få det mest optimale og hensigtsmæssige ud af dit manuskript. Birgittes omhyggelighed og ærlighed i arbejdet med dit manuskript sammenholdt med hendes hårfine fornemmelse for, hvem du er som både menneske og forfatter gør samarbejdet til en lærerig og dejlig proces. Birgitte får derfor de varmeste anbefalinger fra mig."

Wenche Thinnesen Vogtmann


"Jeg kan varmt anbefale Birgitte Vestergaard Andersen, der var min redaktør på 'Forestilling om et grænseland'. Hun er lyttende og præcis med en stærk fornemmelse for, hvad det er, forfatteren vil."

Mette Kappel 


"Det kan være svært at finde den helt rigtige redaktør, men min mavefornemmelse fortalte mig, at Birgitte var den helt rigtige, og det viste sig at være korrekt. Ikke nok med at hun er utrolig dygtig, så er hun samtidig også rar, imødekommende og hjælpsom! Jeg har været tilfreds med hele processen, da Birgitte har været god til at komme med rettelser, som har været lige til at forstå. Hun slår ned, hvor det er nødvendigt og fortæller dig, hvad der kan gøres bedre, men når det så er sagt, er hun lige så god til at fortælle, hvor man også gør det godt. Hendes redaktørevner og vejledning har været guld værd for mig og mit manuskript. Birgitte får mine varmeste anbefalinger."

Mie Engelhardt Elberg


"Det har været en fornøjelse at have Birgitte som redaktør på min seneste roman. Når jeg arbejder med en redaktør, er det vigtigt for mig, at jeg mærker redaktørens ærlige mening. Jeg vil ikke blot føjes – jeg vil have en ærlig og kompetent sparringspartner, og det er Birgitte. Hun er omhyggelig og anerkendende samtidig med, at hun bevarer sin kritiske sans. Jeg har følt mig i gode hænder gennem hele processen, og jeg håber ikke, det er sidste gang, jeg har arbejdet sammen med Birgitte. Jeg giver hende mine varmeste anbefalinger."

Anita Albers


"Birgitte er en både skarp og nænsom sparringspartner. Jeg ved ikke, hvordan hun bærer sig ad, men hun pegede lige præcis på de punkter, der generede mig selv i løbet af flere gennemlæsninger - og som jeg let og elegant sprang over, fordi jeg ikke ville indse, at der var noget, der haltede. Så tak til dig, Birgitte, fordi du prikkede til mig. Mit manuskript er blevet løftet så fint, efter du har haft det i hænderne. Jeg kan kun give dig mine varmeste anbefalinger. 

Joan Dansberg


"Birgitte har hjulpet som redaktør på min bog "Langt væk fra Asgård". Hun har et skarpt øje for, hvor handlingen kan strammes op med det formål at styrke bogens fremdrift og kvalitet. Hun er rigtig god til at udfordre løbende og prikke til de ting i manuskriptet, som ikke fungerer - og lave kontroltjek undervejs, så hun sikrer, at det hele hænger sammen. Jeg har igennem hele forløbet mærkets Birgittes store velvilje til at hjælpe min bog og mig som forfatter til at blive bedre. Hun er derudover rigtig god til at støtte op og motivere, hvilket jeg anser som en vigtig og værdifuld egenskab for en redaktør."

Thea Astrid


"Dog går min inderligste tak til Birgitte Vestergaard Andersen, min fantastiske redaktør, så skarp og præcis, men altid imødekommende og hjælpsom."

Anne Hjælmsø


"I samarbejdet med Birgitte Vestergaard Andersen omkring mit manuskript er jeg gang på gang blevet imponeret over den evne, hun har til at se, hvad der er væsentligt, og hvad der kan sorteres fra for til sidst at få en god bog i trykken. 

Jeg tror, de fleste, der har skrevet et manuskript til en bog, som de ønsker at få udgivet, sidder med en følelse af at have fundet det litterære guld. Men som ved en rigtig guldåre er det ikke alt i malmen, der glimter. 

Birgitte har med indlevelse i plottet og respekt for mit sprog formået at få det frem, jeg oprindeligt ville med bogen og samtidig gøre fornøjelsen ved læsningen større for læseren.

Måske er det Birgittes musiske tilgang til ord og mening, der gør, at hun formår at være den producer, hvor man oplever sig som en kunstner i hendes studie.

Jeg vil varmt anbefale dem, der har skrevet et manuskript, og som drømmer om at få en god bog udgivet, at tage Birgitte med på sidelinjen."

Nikolaj Andersen Olsvig


"Jeg har været superglad for samarbejdet med Birgitte. Det var fedt, at hun i starten sendte mig små portioner, så vi kunne skyde os lidt ind på hinanden, samt at det ikke blev for overvældende en proces. Hun har været skarp og fokuseret på så mange forskellige planer og haft blik for både historien, rytme, gentagelser, sætningskonstruktioner, flow, og særligt det underforståede har hun været god til at fornemme, så det ikke blev understreget for meget i teksten, men gav læseren lov at tænke selv. Hun har også været skrap og strammet op, hvor teksten havde godt af det, selv om det gjorde lidt ondt undervejs😖😀. Når det er sagt, har hun været helt fantastisk lydhør og haft respekt for mine tanker og ideer. Flere steder har hun set en helt ny vinkel, der bare var genial. Jeg har virkelig følt mig hørt og set i processen. Gennem hele redigeringen har hun været positiv og entusiastisk og skubbet på med blid hånd. Tusind tak igen for at hjælpe med at løfte mit manus, vi har helt sikkert hævet kvaliteten. Birgitte får mine varmeste anbefalinger med på vejen."

Cecilie Overbye


"Jeg kan på det varmeste anbefale Birgitte Vestergaard Andersen som redaktør. I forbindelse med udgivelse af min roman Søstre har jeg haft et frugtbart samarbejde med Birgitte. Jeg oplever, at min roman er blevet betydelig bedre, efter at Birgitte har foreslået rettelser og tilføjelser helt i overensstemmelse med romanens intention og ånd. Birgitte gør et grundigt stykke arbejde, og jeg har været glad og ikke mindst tryg i processen. Jeg fornemmer en stor følsomhed og forståelse for sproget og skriveprocessens mange facetter." 

Nina Belling


"At være en god vejleder kræver sensitivitet og en evne til at kunne leve sig ind i forfatterens verden, kunne fornemme sårbarheden hos forfatteren og evne at komme med kritik og forslag, som fremmer samarbejdet og stimulerer forfatteren til at omtænke og se at noget, som forfatteren selv synes er vigtigt, bør fjernes. Alt det har Birgitte sans for. Desuden har hun et fint sprogøre, en god pen, sans for fortællingens dybere lag, sans for rytmen og dynamikken samt et overblik som ørnens. Så kan Birgitte begejstres, hvad der er umådelig vigtigt for en forfatters inspiration.

Samarbejdet med Birgitte har været en lærerig glæde. Vi har arbejdet intensivt. Hun har altid været der. Jeg har aldrig været nødt til at vente. Jeg kommer til at savne hendes mails."

Ulla Fasting


"Der er meget, jeg kan sige om Birgitte som redaktør – alt sammen godt. Birgitte holdt hovedet koldt i et vildt forløb, hvor jeg konstant tilføjede sider og ændrede i manuskriptet. Hun var med til at gøre sproget stringent og flydende. Desuden har hun et skarpt øje, både når der skal uddybes og skæres fra." 

Hans Frederik Munch


Min store taknemmelighed går til min yderst kompetente redaktør, Birgitte Vestergaard Andersen, for hendes engagement i mit manuskript, hendes forbedringer af fortællingens flow og hendes store forståelse og respekt for manuskriptets virkelige hændelser. Det har været en fornøjelse at arbejde med dig.” 

Marianne Thybo Søgaard.