Referencer

REFERENCER

"Birgitte har hjulpet som redaktør på min bog "Langt væk fra Asgård". Hun har et skarpt øje for, hvor handlingen kan strammes op med det formål at styrke bogens fremdrift og kvalitet. Hun er rigtig god til at udfordre løbende og prikke til de ting i manuskriptet, som ikke fungerer - og lave kontroltjek undervejs, så hun sikrer, at det hele hænger sammen. Jeg har igennem hele forløbet mærkets Birgittes store velvilje til at hjælpe min bog og mig som forfatter til at blive bedre. Hun er derudover rigtig god til at støtte op og motivere, hvilket jeg anser som en vigtig og værdifuld egenskab for en redaktør."

Thea Astrid


"Dog går min inderligste tak til Birgitte Vestergaard Andersen, min fantastiske redaktør, så skarp og præcis, men altid imødekommende og hjælpsom."

Anne Hjælmsø

"I samarbejdet med Birgitte Vestergaard Andersen omkring mit manuskript er jeg gang på gang blevet imponeret over den evne, hun har til at se, hvad der er væsentligt, og hvad der kan sorteres fra for til sidst at få en god bog i trykken. 

Jeg tror, de fleste, der har skrevet et manuskript til en bog, som de ønsker at få udgivet, sidder med en følelse af at have fundet det litterære guld. Men som ved en rigtig guldåre er det ikke alt i malmen, der glimter. 

Birgitte har med indlevelse i plottet og respekt for mit sprog formået at få det frem, jeg oprindeligt ville med bogen og samtidig gøre fornøjelsen ved læsningen større for læseren.

Måske er det Birgittes musiske tilgang til ord og mening, der gør, at hun formår at være den producer, hvor man oplever sig som en kunstner i hendes studie.

Jeg vil varmt anbefale dem, der har skrevet et manuskript, og som drømmer om at få en god bog udgivet, at tage Birgitte med på sidelinjen."

Nikolaj Andersen Olsvig


"Jeg har været superglad for samarbejdet med Birgitte. Det var fedt, at hun i starten sendte mig små portioner, så vi kunne skyde os lidt ind på hinanden, samt at det ikke blev for overvældende en proces. Hun har været skarp og fokuseret på så mange forskellige planer og haft blik for både historien, rytme, gentagelser, sætningskonstruktioner, flow, og særligt det underforståede har hun været god til at fornemme, så det ikke blev understreget for meget i teksten, men gav læseren lov at tænke selv. Hun har også været skrap og strammet op, hvor teksten havde godt af det, selv om det gjorde lidt ondt undervejs😖😀. Når det er sagt, har hun været helt fantastisk lydhør og haft respekt for mine tanker og ideer. Flere steder har hun set en helt ny vinkel, der bare var genial. Jeg har virkelig følt mig hørt og set i processen. Gennem hele redigeringen har hun været positiv og entusiastisk og skubbet på med blid hånd. Tusind tak igen for at hjælpe med at løfte mit manus, vi har helt sikkert hævet kvaliteten. Birgitte får mine varmeste anbefalinger med på vejen."

Cecilie Overbye

"Jeg kan på det varmeste anbefale Birgitte Vestergaard Andersen som redaktør. I forbindelse med udgivelse af min roman Søstre har jeg haft et frugtbart samarbejde med Birgitte. Jeg oplever, at min roman er blevet betydelig bedre, efter at Birgitte har foreslået rettelser og tilføjelser helt i overensstemmelse med romanens intention og ånd. Birgitte gør et grundigt stykke arbejde, og jeg har været glad og ikke mindst tryg i processen. Jeg fornemmer en stor følsomhed og forståelse for sproget og skriveprocessens mange facetter." 

Nina Belling

"Der er meget, jeg kan sige om Birgitte som redaktør – alt sammen godt. Birgitte holdt hovedet koldt i et vildt forløb, hvor jeg konstant tilføjede sider og ændrede i manuskriptet. Hun var med til at gøre sproget stringent og flydende. Desuden har hun et skarpt øje, både når der skal uddybes og skæres fra." 

Hans Frederik Munch

"At være en god vejleder kræver sensitivitet og en evne til at kunne leve sig ind i forfatterens verden, kunne fornemme sårbarheden hos forfatteren og evne at komme med kritik og forslag, som fremmer samarbejdet og stimulerer forfatteren til at omtænke og se at noget, som forfatteren selv synes er vigtigt, bør fjernes. Alt det har Birgitte sans for. Desuden har hun et fint sprogøre, en god pen, sans for fortællingens dybere lag, sans for rytmen og dynamikken samt et overblik som ørnens. Så kan Birgitte begejstres, hvad der er umådelig vigtigt for en forfatters inspiration.

Samarbejdet med Birgitte har været en lærerig glæde. Vi har arbejdet intensivt. Hun har altid været der. Jeg har aldrig været nødt til at vente. Jeg kommer til at savne hendes mails."

Ulla Fasting

Min store taknemmelighed går til min yderst kompetente redaktør, Birgitte Vestergaard Andersen, for hendes engagement i mit manuskript, hendes forbedringer af fortællingens flow og hendes store forståelse og respekt for manuskriptets virkelige hændelser. Det har været en fornøjelse at arbejde med dig.” 

Marianne Thybo Søgaard.